Få 15% på PEACEFUL MOMENT

Vinter 21/22

REPOWER YOUR SELF IN

Your Inner Garden

VINTER 2022 UDGAVE


ALMANAK

Power of Winter


Vinteren er over os. Træerne er nøgne, og jorden er kold og våd. Naturen er gået i hi for at samle kræfter og spare på energi. Men naturen er ikke død. Den venter på at springe ud. Den venter på foråret, hvor alt folder sig ud i sin blomstrende pragt.

Det, vi lyser på, er det, vi ser

Naturen kan minde os om, at vi også skal passe på vores energi. Når det er mørkt, har vi behov for mere søvn. Vi har brug for at tanke op med vitaminer og mineraler og for at bevæge kroppen. Når vi varmer muskler og led op, spreder vi samtidig positiv energi til vores tanker og følelser. 

Vi skal finde varmen i vores indre og være taknemmelige for de solstråler, som vinteren også giver os på sine frostklare dage. Når vi er bevidste om vores energi, så finder vi nemmere ressourcer til at klare selv de mørke vinterdage.

Med denne udgave af ’Your Inner Garden’, der kredser om varme som tema, ønsker vi hos Lucia Care at nære og styrke denne proces. Vi skal finde varmen og lyset frem i os selv.

God læselyst!

INDHOLD


  SELF-CARE

  Velvære gennem fødder
  og hænder

  Fodbadet forplanter sig til hele kroppen

  Vores fødder bærer os hver dag og burde kysses i taknemmelighed. Når vi vil væk fra hovedet, så er det et gammelt trick at lave et fodbad. Det trækker opmærksomheden væk fra hovedet og ned i fødderne. Der opstår en grounding af hele systemet, hvor velværet forplanter sig hele vejen op igennem kroppen.

  Varme i fødderne dilaterer vores kar og tager trykket fra hovedet. Når du samtidig tilsætter noget til vandet, øger du varmeprocessen. Lucia Cares Nourishing Salt Scrub er rig på salt, padderokke og rosmarin. Det øger varmeprocessen og gavner forankringen i fødderne, som forplanter sig til hele kroppen.

  Lav et varmeplejende fodbad:

  • Fyld en balje med så varmt vand, at du næsten ikke kan få foden ned i det (38-39 grader varmt vand). Gerne så vandet når op til midt på underbenet.
  • Smør fødderne ind i Lucia Care Nourishing Salt Scrub og tilsæt en ekstra skefuld ned i fodbadet.
  • Sid i 15 min og træk vejret dybt ned i maven. Det giver ro og beroliger nervesystemet. Lyt gerne til det dybe åndedræt.
  • Tør dine fødder grundigt og mæt huden ved at smøre dem ind i Lucia Care Rich Rescue Cream eller DeStress Day Lotion.

  I stedet for Lucia Cares Nourishing Salt Scrub kan du også bruge:

  • Rosmarin æterisk olie (vækkende, varmende)
  • Citron  (afgrænsende, opløftende)
  • Sennepspulver (forankrende, varmende)
  • Lavendel (beroligende)

  Det blødgørende håndbad

  Når kulden sætter ind, tærer det på huden. Hyppig håndvask og brug af håndsprit tærer på fedtmængden i huden, og hudbarrieren kan blive generet. Når du plejer dine hænder med et varmt håndbad med blødgørende olier og nærende produkter fra Lucia Care, vil varmen sprede sig fra hænderne, op til hjertet og derfra ned i fødderne.

  Lav et varmeplejende håndbad:

  • Lav håndbadet i din håndvask eller i en stor skål.
  • Fyld bassinet med så varmt vand, at du næsten ikke kan få hænderne i.
  • Scrub dine hænder med Lucia Care Nourishing Salt Scrub eller brug almindeligt salt blandet med olivenolie.
  • Lad dine hænder sænke sig ned i vandet, hold dem under vandet i 10-15 min, indtil vandet ikke er varmt mere. 
  • Tag hænderne op og tør dem grundigt.
  • Smør hænderne ind i en fugtbevarende og nærende creme med gode fedtstoffer som Lucia Care Rich Rescue Cream. 
  • Inden du vender tilbage til travle gøremål, så træk vejret dybt ned i maven 10-20 gange og mærk, roen sænke sig.

  INTEGRATIV MEDICIN

  Stress er en tilstand af kulde

  Når vi oplever indre uro og er overbelastede, spænder vi op i musklerne. Skuldrene trækker sig op, og nakkens muskler kommer på overarbejde. Karrene trækker sig sammen, kæben spænder, og vores fødder og tæer bliver tit kolde. Det skyldes alt sammen, at vores sympatiske nervesystem arbejder og holder vores stresshormoner aktiverede. Denne tilstand kan brydes med det dybe åndedræt og varme.

  Varmens forløsende kraft
  Varme aktiverer dit parasympatiske nervesystem, som er en del af nervesystemet, der modvirker stress. Når vi er i en stresset tilstand, har vi brug for at aktivere det parasympatiske nervesystem, som sørger for, at kroppen finder ro og hvile. Varme får musklerne til at slappe af og til at slippe uhensigtsmæssige spændinger.

  Den kognitive diamant

  Den kognitive diamant viser sammenhængen mellem tanker, følelser, adfærd og krop hos mennesket.

  Se dig selv i diamantens prisme
  Forestil dig en diamant. Prismens lys får solens stråler til at danse på væggene i de smukkeste regnbuefarver – og med ét løftes energien. 

  Download den kognitive diamant som pdf.

  Ved at se på dig selv gennem den kognitive diamants prisme, kan du blive mere bevidst omkring sammenhængen mellem vores tanker, følelser, adfærd og krop. For en stresset krop og et uroligt sind kan det være begyndelsen på vejen ud af en dårlig spiral.

  ”Vi er mere end kun en krop og fysiologiske processer. Vores følelser, tanker, adfærd, vilje og vores bevidsthed er også altafgørende brikker i, at vi har et godt liv.”

  Nanna Kirkebjerg, læge og stifter af Lucia Care

  Den kognitive diamant som stress-reducerende redskab

  Med sin genuine interesse i hvordan sundhed påvirkes af mange faktorer, såvel fysiske, emotionelle, mentale, adfærdsmæssige m.m., forklarer Nanna, hvordan vi skal rette opmærksomheden mod disse interaktioner i vores sind. 

  I videoen tager Nanna udgangspunkt i den kognitive diamant og tillægger derudover vigtige elementer af observationer og empiri.

  Som læge trækker hun her på sit mangeårige virke indenfor personlig udvikling med psykoterapi, psykologi, filosofi, meditation kombineret med kurser i integrativ medicin i udlandet.

  Sæt dig godt til rette eller gør et fodbad eller et håndbad klar, og hør Nanna fortælle om den kognitive diamant. Varighed: 18 min.

  I ’Your Inner Garden’ dyrker vi interessen for naturens lægeurter og deres rigdomme. Her deler vi tips til, hvordan de styrkende planter også kan blive en del af dine daglige rutiner. I Herbarium kan du læse om de forskellige lægeurters karakteristika.

  Padderokke

  Equisetum

  Få din indre varme med padderokke

  Padderokke er en helende lægeplante med antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber. Gennem århundreder har den været brugt som vanddrivende middel og til at bekæmpe hudlidelser, forbrændinger, udslæt og senest også til anti-age formål.

  Padderokke er en højaktiv lægeplante, der indeholder mange mineraler og op til 70% kisel i en form, som er let tilgængelig for kroppen at optage. Kisel er et essentielt mineral og vigtigt for kroppen, da det hjælper til at opretholde smidige led og bindevæv samt stærke knogler og blodårer. Kisel stimulerer desuden kroppens varmeprocesser.

  Padderokke i hudpleje

  Økologisk padderokke i hudpleje giver huden de nødvendige byggesten, den har brug for at genopbygge sit kollagenlag. Når huden ældes, nedbrydes kollagen naturligt, og huden kan ikke genoprette det. Kisel spiller en nøglerolle i kollagensyntesen. Ved at tilføre kiselholdig padderokke til huden, kan den begynde at producere mere kollagen, hvilket får huden til at fremstå mere fyldig og glat.

  Kisel bidrager også til den nødvendige fugtregulering af især fedtet hud med tendens til akne. Når hudens naturlige fugt er ude af balance, vil den reagere ved enten at sulte fugt eller producere for meget. Kisel kan hjælpe med at bringe huden tilbage til sin naturlige fugtbalance. 


  Padderokke i din hverdag

  • Tilbered te: Brug tørret padderokke, der skal koge i 10 min., for at kisel og de øvrige mineraler giver bedst mulig gavn. Du kan også bruge padderokke frisk fra naturen. Den skal koge lidt kortere og kun trække kort i det varme vand. Brug 10 g per liter vand.
  • Tilsæt evt. pebermynte eller lakridsrod til teen for at afrunde smagen. Kog gerne en stor portion, som kan opbevares i køleskabet. Herfra kan du nemt lave te ved at blande med kogende vand i forholdet 1:1, som straks er drikkeklart. Drik gerne lidt te hver dag. 
  • Te på padderokke virker vanddrivende og kan bruges til at sænke blodtryk, få flow i nyrerne og ikke mindst til at tisse en blærebetændelse væk. Husk altid at gå til læge ved vedvarende symptomer. Drik gerne 1 kop dagligt.
  • Afstressende og krampelindrende omslag på mave og eller over nyrer f.eks. ved menstruationssmerter. Dyp et bomuldsklæde i den dampende varme padderokkete. Vrid det hårdt op og placer det på kroppen. Dæk hurtigt kluden med et uldklæde og læg en varmedunk henover. Lig med omslaget i 15-20 min. og træk vejret dybt og roligt.
  • Høst padderokkens lindrende, varmende og krampeløsende egenskaber ved at give dig selv massage med Lucia Care’s Revitalising Oil. Massér områder, hvor du føler dig spændt op eller har smerte, f.eks. på maven, nyrerne eller nakken. Slap af i 20 min med en varmedunk eller varmetæppe over området. 
  • Padderokke styrker håret og kan balancere en kløende hårbund, da den kan forbedre blodcirkulationen og styrke hårsækkene. Padderokke er en vigtig ingrediens i Lucia Care’s Creamy Soft Cleanser, der også kan hjælpe med at modvirke skæl.


   Læs mere om padderokke her.

  EXCLUSIVE

  Få 15% på vores Salt Scrub

  I anledning af vinteren, vil vi gerne forkæle dig med

  15% på vores Nourishing Salt Scrub

  Brug rabatkode: SCRUB15

  Koden gælder indtil 31.05.2022

  PRODUKTPORTRÆT

  OCEAN DIVE

  Nourishing Salt Scrub

  For Body, Hands & Feet

  Dybderensende, vitaliserende og varmende
  Det Døde Hav, som er mættet med salt, er kendt for at have en helende og gavnlig effekt på hud plaget af psoriasis og eksem. Dette skyldes det høje indhold af salt og essentielle mineraler. 

  Havsalt har ligesom padderokke et højt indhold af kisel, der også har en varmende karakter samtidig med, at det er meget sundt for huden. Hertil kommer, at havsalt er antiinflammatorisk, antibakteriel, og antimykotisk. Det betyder, at bakterier, svampe og mikroorganismer ikke kan overleve i salt. Det er derfor også konserverende og ikke mindst fugtbevarende.

  Sund og stimuleret celleaktivitet
  Med vores daglige rutiner og tidens fokus på hyppig håndvask og afspritning er huden ekstra udsat. Den mister nemt sine essentielle salte og mineraler. Når vi anvender scrub baseret på salt, tilfører vi huden en række af disse mineraler, som er vigtige for at opretholde en sund celleaktivitet og stimulere antiinflammatoriske aktiviteter. På den måde har havsalt en anti-age effekt og hjælper med at bevare elasticitet, glød og blødhed.

  Læs mere om Nourishing Salt Scrub.


  3-trinsraket: Den multi-funktionelle effekt af Lucia Care Nourishing Salt Scrub

  1. Havsalt/mineraler – især kisel fra lægeurterne, herunder padderokke – har en dybderensende effekt, der udover at fjerne døde hudceller også hæmmer den uønskede vækst af hudceller, der kan opstå ved tør og skællende hud. Derudover åbner salt og kisel porerne og fylder huden med vigtige mineraler, som binder fugt i huden. 
  1. Økologisk olivenolie – blødgør og tilfører fugt til huden. Det styrker den naturlige elasticitet og giver en strålende glød. 
  1. Æteriske olier – olivenolien binder de æteriske olier, så de kan trænge dybere ind i huden og bidrage med plejende og afstressende egenskaber.

  Tips til at bruge Lucia Care Nourishing Salt Scrub

  • Karbad – Fyldt badekarret med varmt vand og lav dit badeværelse om til en spa og oase af ro. Brug 2 spsk scrub til hele kroppen. Den kan også anvendes til ansigtet, men husk at lukke øjnene. Når du ligger i badet, trænger de gode olier dybt ind og blødgør din hud. Lig gerne 15 min og lav åndedrætsøvelser imens. Stille musik kan også få din puls ned, og varmen fra badet gør, at dine muskler slapper af. Det mindsker spændinger og aktiverer dit parasympaticus nervesystem, der modvirker stress. 
  • Salt scrub med i sauna – Hvis du har adgang til en sauna, er den det optimale varmeredskab. En tur i sauna giver kroppen en gennemgribende afspænding og varme og aktiverer dermed også vores immunforsvar. Masser den salte scrub ind over hele kroppen med rolige og cirklende bevægelser. Undgå øjneområderne. Skyl grundigt af under bruseren.
  • Varmt brusebad: Lad det varme vand regne ned over din nakke og dine skuldre. Smør dig ind i den varmende salt scrub og masser huden på hele kroppen i små cirklende bevægelser.  Skyld grundigt af. Afslut med at lave vekselbad med koldt og varmt vand for at øge blodcirkulationen og opnå en samlet afspænding og indre varme i kroppen efter de brat vekslende temperaturer. Skånsomt aftør kroppen og smør dig ind i en olie eller Lucia Care’s DeStress Day Lotion.

  Læs mere om Lucia Care Nourishing Salt Scrub her